Femke Bol verslaat opnieuw taaie Shamier Little

Atletiek Redactie

Net als twee dagen geleden moest Femke Bol dinsdagavond bij de Gyulai István Memorial in Hongarije tot het uiterste gaan om de Amerikaanse Shamier Little van zich af te houden op de 400 meter horden. Het lukte opnieuw, de marge van vierhonderdste van een seconde was zelfs ruimer dan in Stockholm (0,02). Maar een nieuw Nederlands record zat er niet in. ‘Het was weer een gevecht tot het eind,’ sprak de Amersfoortse, ‘en ik ben best wel moe.’

De atletiekwedstrijd in Hongarije, die meetelt voor de Continental Tour Gold, was een van de laatste testmogelijkheden voor Bol voor de Olympische Spelen. Daar zal ze overigens Little niet tegenkomen, de Amerikaanse heeft zich niet voor Tokio weten te plaatsen. Wel andere toppers zoals McLaughlin en Muhammed. Die zullen opgekeken hebben van de geweldige tijd die Bol zondag heeft gelopen (52,37). Dinsdag bleef ze steken op 52,81, weer onder de 53 seconden.

Little werd dus tweede in 52,85 en de Jamaicaanse Russell op ruime afstand derde in 53,66.

Schippers

Dafne Schippers koos ervoor de 200 meter te lopen en niet de 100 meter. De Utrechtse eindigde als derde in 22.70.  Shericka Jackson uit Jamaica won de race in de snelle tijd van 21.96. Ook Shaunae Miller-Uibo van de Bahama’s was met 22.15 nog een stuk sneller dan Schippers.