Fianne Kuijpers Peerdenpetra 2018

Paardensport Redactie

Tien vrouwelijke studenten van de faculteit Diergeneeskunde gingen zaterdag 28 april de strijd met elkaar aan om de jaarlijkse Peerdenpieten. Op de drafbaan van Victoria Park Wolvega werd Fianne Kuijpers na een spannende race uiteindelijk Peerdepetra 2018.

De 61e editie was wat zwaarder dan normaal door de regenval van de ochtend. Toch kon er met droog weer gekoerst worden en dat betekende tien briesende paarden achter de startauto. En dat betekende tevens tien zenuwachtige maar vastberaden vrouwen achter de auto in een race die in 1958 voor het eerst op de inmiddels verdwenen Drafbaan Mereveld in Utrecht door veterinaire studenten in werd georganiseerd.

Voor het eerst sinds jaren namen alleen vrouwen – tien stuks – plaats op de sulky, het karretje achter het paard, maar al snel na de start werd het aantal combinaties teruggebracht tot acht vanwege galop. Eén van hen was de favoriete Daphne Ooijevaar met de draver Egbert Schermer

Het veld bleef gedurende het restant van de race over 2100 meter compact. Drie dik ging het veld van acht combinaties door de laatste bocht en bracht Fianne Kuijpers Ultras As naar voren. Op het rechte eind bleek deze combinatie vervolgens niet meer te achterhalen.