Fiets Ellen van Dijk gestolen in de nacht na zege in tijdrit

Wielrennen Redactie

Ellen van Dijk heeft weinig plezier beleefd aan de Lotto Thüringen Ladies Tour. Zaterdagnacht werd de fiets van de Woerdense profrenster gestolen nadat ze eerder de snelste was geweest in de individuele tijdrit. Van Dijk reed in Duitsland niet voor haar werkgever Trek Segafredo, maar maakte deel uit van de oranje-equipe van de KNWU. Ze werd zesde in het eindklassement.

Op Twitter verklaarde Van Dijk dat de fiets vermoedelijk gestolen is door iemand van een ander team dat in hetzelfde hotel verbleef. Alleen zij hadden immers toegang tot de ruimte waar de fietsen van de KNWU stonden.

Zaterdag had de Woerdense nog de vijfde etappe van de Ladies Tour gewonnen. In de race tegen de klok over bijna 18 kilometer had ze een voorsprong van 21 seconden op de Duitse Lisa Brennauer. Haar voormalige ploeggenote Floortje Mackaij van Team Sunweb werd dertiende op bijna twee minuten.

De Lotto Thüringen Ladies Tour werd gewonnen door Kathrin Hammes nadat zondag Elena Cecchini de slotrit op haar naam had geschreven. Van Dijk was met haar zesde plaats de beste Nederlandse, Mackaij werd zestiende.

Ondanks de domper van de gestolen fiets verklaarde Van Dijk nog steeds gecharmeerd te zijn van de Ladies Tour in Thüringen. ‘Afgezien van vandaag heb ik een leuke tijd gehad in het oranje tenue van de Nederlandse ploeg. Blij met de winst in de lastige tijdrit.’

 

Martijn Budding

Met gemengde gevoelens zal Martijn Budding terugkijken op de Tour de la Mirabelle in Nord-Frankrijk. De Veenendaler had vrijdag het tweede deel van de eerste etappe gewonnen. De renner van BEAT Cycling was de snelste van de kopgroep. Hij werd zaterdag echter ziek en het lukte Budding niet de driedaagse etappekoers te volbrengen.

 

Lars van den Berg

Lars van den Berg was de afgelopen dagen met het continentalteam van Metec actief in de Flèche du Sud. De renner uit De Meern eindigde in Luxemburg als elfde in het eindklassement, twee plaatsen voor veldrijder Lars van der Haar. Als beste jongere nam Van den Berg de witte trui mee naar Nederland.