Fietstocht van de Noordkaap naar Amersfoort voor het goede doel

Wielrennen Redactie

Op 4 juni is een groep fietsers gestart op de Noordkaap met als doel om 3400 kilometer terug te fietsen naar Amersfoort. Dit doen zij voor de Stichting ‘Geef om Kinderen’. Deze stichting haalt gelden op voor wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op kinderen die lijden aan een aangeboren hartafwijking, aan een stofwisselingsziekte of aan kanker.

De fietsers startten aan Noordkaap bij de Barentszzee, traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. Inmiddels zijn ze ruim over de helft en komen 30 juni a.s. aan in Amersfoort bij Leerhotel het Klooster. Zij zullen feestelijk onthaald worden. Hierbij zal een evenementen terrein worden ingericht, op het grasveld voor het Leerhotel.Speciaal voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een springkussen, schmink en sportactiviteiten. Voor de inwendige mens wordt er ook gezorgd. Er staanverschillende foodtrucks waar een hapje en een drankje kan worden gekocht. De toegang is gratis en de festiviteiten beginnen vanaf 15.00 uur.

 

Meefietsen

Wil je zelf meefietsen op 30 juni dan kan dat ook! Op deze dag wordt er gestart van Leerhotel het Klooster voor een rit van 75 km of van 150 km. Prachtig om de fietsers en begeleiders die vanaf de Noordkaap zijn gestart binnen te halen en een warm welkom te heten. Ga hiervoor naar:

https://www.geef-om-kinderen.nl/deelnemers/meld-je-aan-voor-30-juni/