Flitsende start bridgeteams uit Amersfoort en Utrecht

Bridge Redactie

Amersfoortse en Utrechtse bridgeteams maken vooralsnog de dienst uit in de eerste divisie viertallen, de op een na hoogste afdeling in Nederland. Na het eerste weekeinde van zes wedstrijden gaat BC de Vriendenkring uit Amersfoort fier aan de leiding, voor BC Oog in Al (BCO) uit Utrecht.

De competitie in de eerste divisie bestaat uit drie weekenden van in totaal 17 wedstrijden. De eerste twee teams promoveren naar de meesterklasse. Zowel de Vriendenkring als BCO hebben al op het hoogste niveau geacteerd. Voor clubteams wordt het echter steeds moeilijker om zich daarin te handhaven nu er meer en meer (gesponsorde) bridgeteams zijn die louter uit professionals bestaan.
BC de Vriendenkring stak er het eerste weekeinde met kop en schouders bovenuit. Uit zes wedstrijden werd een gemiddelde van 15,84 wedstrijdpunten gescoord. BCO staat tweede met een gemiddelde van 14.66, net voor het Tilburgse WAC (14,52). Het Utrechts Star dat een jaar of tien geleden landskampioen werd, begon teleurstellend en staat gedeelde veertiende, nog net boven de degradatiestreep.