Floorball Utrecht in finales NK

Floorball Kort nieuws Willem van der Steeg

Sporthal Nieuw-Welgelegen in Utrecht vormt komend weekend het toneel voor het NK Floorball. Op 20 en 21 mei worden zowel het NK Jeugd als de Play-Off Finales van de seniorencompetitie gespeeld. Verschillende Utrechtse jeugdteams zullen acte de presence geven en zowel het heren- als het damesteam van UFC Utrecht hebben zich geplaatst voor de play-off finale van de Eredivisie.

De dames van UFC Utrecht zullen op zaterdag aantreden tegen Hot Flames uit Nijmegen. Een dag later zullen de heren van UFC Utrecht om de landstitel spelen tegen Sonics uit Amersfoort. Beide dagen zijn verder gevuld met poulewedstrijden en finales voor het NK Jeugd.

Floorball komt oorspronkelijk uit Zweden en wordt ook in de rest van Europa steeds populairder. In Zweden is het na voetbal de grootste sport van het land en ook in landen als Finland, Tsjechië en Zwitserland staat de sport inmiddels al in de top 10 van populairste sporten. Floorball wordt gespeeld door vijf veldspelers en een keeper en laat zich omschrijven als een mengeling van ijshockey en zaalhockey.

Voor meer informatie en het wedstrijdprogramma, zie de website van de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond: www.nefub.nl