Floorballers eindigen als vierde in Europa Cup

Floorball Willem van der Steeg

De heren van UFC Utrecht zijn als vierde geëindigd in de Euro Floorball Challenge (EFC) dat van 23 tot en met 27 augustus gehouden werd in Slowakije. UFC Utrecht, dat zowel bij de heren als de dames de dubbel pakte in de Nederlandse Floorball Competitie, speelde als Nederlands kampioen tegen de landskampioenen van Italië, Slowakije en Spanje.

Alle poulewedstrijden werden in winst omgezet, waarbij met name de poulewinst tegen het sterke AS Trencin uit Slowakije opzien baarde. In de halve finale van de Cup, vergelijkbaar met de Europa League voor voetbalteams, bleek FBC Skala Melitopol uit Oekraïne echter een maatje te groot. De wedstrijd om de derde plek werd uiteindelijk verloren van AS Trencin, dat eerder in de poule nog werd verslagen.

Winnaar van het toernooi was het Slowaakse Tsunami floorball team en Floorball Club Skala Melitopol uit Oekraïne werd tweede. De derde plek was voor het Slowaakse AS Trenčín florbal.

 

Tevreden

Al met al kijkt men bij UFC Utrecht met tevredenheid terug op het toernooi. Aanvoerder Gijs Dieleman: ‘De poulewedstrijden verliepen eigenlijk wel zoals we vooraf verwacht hadden. De inschatting was dat we tegen de Italianen en de Spanjaarden konden winnen. Dat we ook Trencin versloegen was een onverwachte bonus.

Wat ons echter in de halve finale parten speelde was de fysieke belasting van het spelen van vijf wedstrijden in vijf dagen. Voor ons als club was dit namelijk de eerste keer dat we een dergelijk toernooi speelden. Daarnaast was Jeroen Bart er niet bij tegen de Oekraïners vanwege een hamstringblessure. Dat was wel een aderlating, want op papier hadden we tegen hen de derde plek moeten pakken.

Alles bij elkaar was het een mooie en leerzame ervaring. Het tempo ligt op zo’n toernooi een stuk hoger dan in de Nederlandse competitie en dat vereist snelle keuzes maken. Die ervaring nemen we mee. De les is ook dat we de volgende keer een grotere selectie mee moeten nemen om de fysieke belasting op te vangen.’

 

All Star Team

UFC speler Niek Hovius werd zelfs verkozen in het All Star Team dat verder bestond uit de Oekraïense Mykhailo Semeniuk van Skala Melitopol, de Slowaakse Juraj Matejka en Peter Melicher van AS Trençin Florbal en Martin Kubovič en Jakub Horecký van Slowaakse club Tsunami Floorball Team.