Floorballers pakken landstitel

Floorball Willem van der Steeg

De dames van UFC Utrecht zijn er in geslaagd om Nederlands kampioen floorball te worden. Na een bloedstollend spannende wedstrijd werd tegenstander Hot Flames uit Nijmegen met 3-2 op de knieën gedwongen. De stand na twee perioden van 20 minuten was 2-2 (Utrechtse doelpunten van Nina van Mastrigt en Tess Ruger) en leek er een verlenging aan te komen.

De derde periode gaf echter toch een beslissing. Zoals in de hele wedstrijd pakte UFC Utrecht het initiatief en zette vroeg druk op de Nijmeegse defensie. Deze tactiek betaalde zich uit en zes minuten voor tijd sloeg Kike Wolters de winnende treffer binnen. Wat daarna volgde was veel hectiek, hele en halve kansen aan beide kanten en keepers die tot reddingen werden gedwongen. UFC Utrecht hield echter stand en de landstitel was een feit.

Floorball komt oorspronkelijk uit Scandinavië en wordt ook in de rest van Europa steeds populairder. Het wordt gespeeld door vijf veldspelers en een keeper en houdt het midden tussen ijshockey en zaalhockey.

Coach Ton Loesink spreekt een gedeelte van de selectie op de bank toe. Foto: Willem van der Steeg / Utrechtse Sportkrant

UFC Utrecht coach Ton Loesink: ‘Vandaag hebben we alles kunnen zien wat floorball zo mooi maakt. De snelheid, spanning, sensatie, alles zat erin. Op het laatst was het billen knijpen op de bank, omdat Hot Flames hun keeper inwisselde voor een extra veldspeler, maar wat ben ik trots op deze meiden. Dit is de bekroning van een goed seizoen, geweldig.’

International Van Mastrigt werd samen met Hot Flames keeper Hendrix uitgeroepen tot MVP. Omdat ook de D1 jeugd de titel pakte op het NK Jeugd, is het weekend voor UFC Utrecht nu al geslaagd te noemen. Het dames- en herenteam wonnen vorige week beide al de nationale beker. Als de heren zondag 21 mei ook hun finale winnen, kan voor het eerst in floorball historie de ‘dubbele dubbel’ binnengehaald worden.