Floortje Mackaij steeds beter in vorm: derde in Brabantse Pijl

Wielrennen Redactie

Met een derde plaats in de Brabantse Pijl heeft Floortje Mackaij voor het eerst na de coronabreak het podium gehaald. Samen met haar Duitse ploeggenote Liane Lippert maakte de 24-jarige Woerdense jacht op Grace Brown die solo op de finish afging. Het duo van Sunweb kreeg de Australische, zondag al in grootste vorm in Luik-Bastenaken-Luik waar ze net werd afgetroefd door Lizzy Deignan, echter niet te pakken. Mackaij werd derde.

Het vrouwenpeloton miste in de Brabantse Pijl de ploeg van topfavoriete Marianne Vos, CCC-Liv, die geconfronteerd werd met een coronabesmetting. Daardoor besloot de hele ploeg niet van start te gaan. Met name de rensters van Sunweb en het Amerikaanse Trek-Segafredo legden de zweep erover, zodat het peloton flink werd uitgedund. Brown ging met zo’n kleine twintig kilometer voor de boeg achter de ontsnapte Lauren Stephens aan en vloog haar voorbij, goed voor de overwinning. Kirstie van Haaften uit De Meern haalde de finish niet.

Mackaij komt steeds beter in vorm en mag zondag op haar verjaardag weer aan het werk in Gent-Wevelgem. Dan is ook haar kersverse ploeggenote Lorena Wiebes erbij. Die werd vorig jaar nog tweede achter Kirsten Wild.