Floortje Mackaij tiende in Italiaanse klassieker

Wielrennen Redactie

Floortje Mackaij uit Woerden is als tiende geëindigd in de Italiaanse klassieker Trofeo Afredo Binda. De eendagswedstrijd voor vrouwen over ruim 140 kilometer heuvelachtig terrein werd gewonnen door de Italiaanse Elisa Longo Borghini die solo aankwam. Ze demarreerde een kilometer of 25 voor het einde in de beklimming en niemand kon of wilde volgen. Van het groepje achtervolgers won Marianne Vos met opvallend gemak de sprint.

De Trofeo Afredo Binda is de oudste koers op de Women’s WorldTour-kalender en staat vaak garant voor spektakel. Verschillende Nederlandse toppers ontbraken zoals Ellen van Dijk, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Zij volgen een hoogtestage om zich voor te bereiden op de Belgische klassiekers, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race.

Maar er waren nog meer dan genoeg sterke rensters van de partij om er een levendige koers van te maken. Er waren veel ontsnappingspogingen maar alleen die van Longo Borghini slaagde. De ploeggenoot van Van Dijk bij Trek-Segafredo liep steeds verder uit en had op de finish ruim anderhalve minuut voorsprong. Floortje Mackaij van Team DSM kwam binnen op 2.46 minuut.