Fortissimo heeft met de komst van Bron de selectie op orde

Handbal Redactie

Na de laatste wedstrijd van de nacompetitie stond er nog maar een wens op het lijstje van trainer Ruder, en dat was een keepster. Na het aangekondigde vertrek van keepersduo van Rossum en Bakker, had de ploeg wel al Natanja Schuttenhelm aan zich verbonden, maar Ruder wilde graag daar een tweede keepster aan toevoegen.

Het is het de technische commissie van Fortissimo gelukt Zoë Bron van divisiegenoot ZAP binnen te halen. Bron studeert in Den Helder aan het KIM om officier bij de Marine te worden. Gezien haar studiekeuze zal ze van Den Helder naar Breda moeten verhuizen en was een langer verblijf bij ZAP uit het Noord-Hollandse Breezand geen optie meer.
Na een telefoontje is ze bij de ploeg uit Cothen mee komen trainen en heeft daar een positief gevoel aan over gehouden. Zo positief dat ze direct ‘ja’ heeft gezegd tegen de overstap.

Coach Willem-Jan Ruder: ‘Met de komst van Zoë krijgen we wederom een talentvolle keepster in huis die al eerder bij ZAP haar waarde heeft bewezen. We hebben weer een goed keepers duo staan die elkaar aanvullen. We zullen Renate en Patty missen, maar we hebben dit verlies met Natanja en Zoë goed opgevangen.’