Fortissimo in seizoen 2020-2021 toch in eredivisie

Handbal Redactie

Nadat de nationale handbalbond, net als zo vele andere sportbonden in binnen- en buitenland, deze week had laten weten dat de competitie voor het seizoen 2019-2020 ongeldig was verklaard en er geen clubs in aanmerking zouden komen voor promotie of degradatie, zag het er voor het eerste vrouwenteam van handbalclub Fortissimo uit Cothen slecht uit. Gisteren bleek echter dat de aanvraag van de club om toch te promoveren naar de eredivisie gehonoreerd werd.

Net als de eerste divisionist die dit seizoen de eerste plek op de ranglijst bezette, Kwiek uit het Overijsselse Raalte, is besloten Fortissimo een plek toe te kennen in de hoogste handbalcompetitie voor vrouwen. Consequentie is dat de eredivisie volgend seizoen uit twaalf clubs bestaat, waaronder dus de formatie uit Cothen. Deze uitbreiding stond al in de planning, daardoor kon de bond snel handelen en een einde maken aan de onzekerheid.

Met deze toezegging kwam er een einde aan een periode voor Fortissimo waarin gevreesd werd dat de uitstekende tweede plek in de eerste divisie niet gehonoreerd zou worden met promotie.