Fortissimo mogelijk benadeeld door stoppen competitie

Handbal Redactie

Als gevolg van het de verscherpte maatregels rond het coronavirus die tot 1 juni gelden, heeft de handbalbond zich genoodzaakt gezien de stekker uit de competitie te trekken. Er worden geen kampioenen uitgeroepen en er is geen promotie- of degradatieregeling van toepassing. Het Cothense Fortissimo dat met een tweede plek in de eerste divisie recht had op promotie naar de eredivisie is daarmee flink benadeeld. De club laat weten het er niet bij te laten zitten.

Net als verschillende andere sportbonden beschouwt de handbalbond NHV alle competities 2019/2020 per direct als beëindigd. De bond stelt dat de competitie in veel gevallen nog in een dusdanige beslissende fase verkeerde, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven. Dat betreft vooral de degradatiezone, Fortissimo had zich echter al geplaatst voor promotie en wordt nu een plek in de eredivisie door de neus geboord.

Er is echter nog een achterdeur die een mogelijkheid biedt voor de club uit Cothen. Een vereniging kan bij het bondsbestuur aangeven met een team vrijwillig te willen promoveren of te degraderen. Het bondsbestuur zal vervolgens kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Waar er meerdere gegadigden zijn voor één plek, wordt op basis van het principe “huidige stand is eindstand” beoordeeld wie er het meeste recht heeft op promotie of degradatie. Fortissimo beraadt zich op stappen.