Fout in de sprint kost Van der Haar mogelijk de overwinning

Veldrijden Redactie

Hij was heel dicht bij zijn tweede overwinning dit seizoen, maar een fout in de sprint kostte Lars van der Haar mogelijk de kop zaterdag in Leuven. De veldrijder uit Woudenberg schoot in de laatste bocht uit het klikpedaal en was op slag kansloos voor de triomf. Een dag later eindigde hij in Oostmalle als vijfde in de Sluitingsprijs.

Alleen in Woerden bereikte Van der Haar dit seizoen de hoogste trede van het podium. In Leuven maakte hij een ijzersterke indruk. Met zijn ploeggenoot Toon Aerts en Michael Vanthourenhout vocht hij een spannende finale uit. Zijn sprint ging echter de mist in en Van der Haar zag als nummer drie zijn ploeggenoot het zegegebaar maken. ‘Ik voelde me heel goed,’ sprak de Woudenberger. ‘Ik zag ook kansen op de overwinning. Maar die verdwenen toen ik in de laatste bocht uit mijn pedaal trok. Jammer, heel jammer, maar toch mooi om mee te rijden om de overwinning. Alleen klote van die sprint.’

Bij de Sluitingsprijs van Oostmalle deed hij het een dag later iets minder goed. Het podium werd volledig bezet door Belgen met Laurens Sweeck als winnaar. Achter Corné van Kessel was Van der Haar de tweede Nederlander. Bij de vrouwen liet wereldkampioen Ceylin Alvarado het slotweekend van het veldrijden aan zich voorbijgaan, waardoor het de beurt was aan andere Nederlanders. Zaterdag bleef Denise Betsema Annemarie Worst voor, zondag waren de rollen omgekeerd.