Fraternitas 125 jaar

Gym Redactie

Ter gelegenheid van hun 125 jarig bestaan geeft Utrechtse gymnastiekvereniging Fraternitas op zaterdag 2 juni een grootse turnshow met alle actieve leden. Locatie is een circustent op het festivalterrein van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. Voor dit jubileum wordt een deel van de Botanische Tuinen speciaal voor Fraternitas omgebouwd tot een festivalterrein met een circustent en diverse foodtrucks. Na deze bijzondere show organiseert de jubilerende vereniging een reünie en feest voor alle (oud-)leden.

De oudste gymnastiekvereniging van Utrecht viert het jubileum de komende maanden met leden en oud-leden.

Bouwen met de vrijwilligers!?

Geplaatst door Fraternitas Utrecht op woensdag 30 mei 2018

 

Over Fraternitas

In 1893 kregen de leden van de Utrechtse Christelijke Jongelings Vereniging (UCJV) het idee om naast het praten over het Christelijk geloof en het leven ook te gaan bewegen. En wel in de vorm van gymnastiek.
Op 6 mei 1893 werd dan ook het besluit genomen om een gymnastiekvereniging op te richten. Het motto werd: ‘in Fraternitate virtus nostra’ wat vrij vertaald inhoudt: ‘In broederschap ligt onze kracht’. Onze naam is hiervan afgeleid ‘Fraternitas’ (broederschap). Wij zijn dus ‘van huis uit’ een Christelijke vereniging, waar tegenwoordig ook andersdenkenden van harte welkom zijn.

Anno 2018 telt de vereniging zo’n 600 leden die turnen, gymmen en conditietraining doen op zes locaties, vooral in Utrecht Oost en Utrecht Noord/West.