Fusie tussen Geinoord en Vreeswijk naderbij

Voetbal Hans van Echtelt

Het was drukbezocht, de traditionele Nieuwjaarsreceptie van Geinoord op Parkhout. Voorzitter Hans van der Meijden kon dan ook in zijn toespraak met enige trots memoreren, dat er sprake was van een optimale opkomst van leden, spelers van beide selecties en andere belangstellenden. Minder opgetogen was hij over de sportieve prestaties van het afgelopen jaar, met degradaties voor zowel het eerste als het tweede team en het terugtrekken van het Onder 19-elftal.

Meer hoopvol waren zijn uitlatingen over het grote aantal van liefst 925 leden en het feit dat vrijwel alle jeugdelftallen goed presteren, met een plaats in de hoofdklasse als inzet. Ook kon hij zich eindelijk eer eens optimistisch uitlaten over het feit dat in april van 2020 een mogelijke positieve beslissing zal vallen over de fusie tussen Geinoord en Vreeswijk die al een aantal jaren op stapel staat. Een voetbalsanering waar tal van Nieuwegeinse voetballiefhebbers al zo lang reikhalzend naar uitkijken.

De preses van Geinoord bracht ook het verlies in herinnering van trouwe leden als Gerda Slot en Jaap van Oosterom, die nog maar kortgeleden is overleden. Zijn staat van dienst in allerlei functies voor ‘zijn’ Geinoord en zijn trouwe verschijning bij vrijwel alle thuis- en uitwedstrijden zullen node gemist worden.  Ook werden nog enkele clubleden van een diploma voorzien vanwege hun ‘staat van dienst’ bij Geinoord: Robert Jan Marchal, John Maat en Ferry de Vries. De laatste twee kregen hun onderscheiding en de bijbehorende bloemen van oud-voorzitter Rob de Vries.