U.G.C. de Pan wint European Ladies’ Club Trophy

Golf Redactie Utrechtse Sportkrant

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Nederlandse club het Europese kampioenschap voor clubteams gewonnen. Landskampioen 'De Pan' won met grote overmacht de European Ladies Cup Trophy in het Slowaakse Báč. De voorsprong op nummer twee was maar liefst 12 slagen.

Captain Caroline Karsten moest op het laatste moment afzeggen waardoor Romy Meekers en Zhen Bontan gezamenlijk het kampioenschap speelden. De teams met drie spelers waren gerechtigd dagelijks de slechtste score weg te strepen, maar het Utrechtse team met twee spelers had deze mogelijkheid niet.

De golfclub uit Bosch en Duin leidde vanaf de start. Bontan schoot drie ronden van 73 (+1) over de drie toernooidagen, om te eindigen met de tweede beste individuele gemiddelde score van 219 (+3). Meekers schoot ronden van 71 (-1), 75 (+3) en 66 (-6), om te eindigen met de beste individuele gemiddelde score van 212 (-4).

Met een totaal van 431 slag (-1) doorbrak de golfclub uit Bosch en Duin de drie jaar durende zegereeks van Racing Club de France, die als derde eindigde met 449 (+17). Als de kampioen golfclub, kwalificeert U.G.C. De Pan zich automatisch voor de editie van volgend jaar.