G.V.V.V. MO17 naar hoogste amateurniveau

Voetbal Redactie

Om het meisjesvoetbal te promoten en uitdagingen te bieden aan succesvolle meisjesteams wordt volgend seizoen gestart met een landelijke competitie op divisie niveau. Door de goede prestaties in de competitie en de beker zal G.V.V.V. MO17-1 volgend seizoen uitkomen op het hoogste niveau in Nederland. Het team is hiervoor geselecteerd door de KNVB en zal uitkomen in de 4de divisie regio Zuid. Daar zal het de leeftijdgenoten van De Meern treffen.

In seizoen 2019/2020 speelde het team uit Veenendaal nog in hoofdklasse-2 met Montfoort, Zwaluwen Utrecht en Hoogland.

G.V.V.V. spreekt van een prestatie van formaat voor het team en de begeleiding onder leiding van Ivo Prins en Marco Wiedeman. Door het aanstellen en opleiden van alle trainers bij de meisjes en vrouwenteams binnen G.V.V.V. is de ambitie om de gehele meisjes en vrouwen afdeling door te laten groeien naar het hoogste niveau in Nederland: ‘Met de indeling van MO17-1 wordt hiermee een geweldige stap voorwaarts gezet.’

Binnen Veenendaal beschikt G.V.V.V. momenteel over de grootste vrouwen en meisjes afdeling waarbij er selectie teams en recreatieve teams zijn. Voor volgend seizoen is de club nog op zoek naar jeugdspeelsters die graag willen voetballen en zich willen ontwikkelen op het hoogste niveau. Het beleid van G.V.V.V. is hierbij afgestemd op dat van de KNVB om meisjes ook in gemengde teams en in competities bij jongens mee te laten doen. Met name in de jongste leeftijdsgroepen, waar nog geen aparte meisjes competities zijn.