Geduld van FC Utrecht beloond

Voetbal Hans van Echtelt

Uiteindelijk werd het geduld van FC Utrecht beloond. Negen minuten voor tijd knalde invaller Adrian Dalmau de bal tijdens een scrimmage in de bovenhoek. Een zwaarbevochten overwinning in een wedstrijd die eigenlijk al in het eerste kwartier beslist had moeten zijn. Maar zoals zo vaak in dit seizoen liet FC Utrecht tal van mogelijkheden onbenut. Mahi, Ramselaar en Kerk doken vrij voor het Limburgse doel op maar misten de koelbloedigheid om de zaak af te ronden. En een treffer van Kerk werd wegens buitenspel geannuleerd hoewel de treffer glaszuiver oogde.

‘We overleefden de eerste helft en daarna hoopte ik nog op een gelijkspel’, reageerde Fortuna-trainer Sjors Ultee na afloop. En collega René Hake: ‘We hebben een stabiele wedstrijd gespeeld en behaalden een dik verdiende zege. Al viel het doelpunt wel erg laat maar dan kan de tegenstander nog maar weinig terug doen.’

FC Utrecht staat in de eredivisie bovenaan de lijst van ‘niet gescoorde doelpunten’, en het duel tegen Fortuna heeft die statistiek weer eens bevestigd. Dat het uitgerekend de niet onomstreden Dalmau was die de ban brak, past in dit beeld. Hij heeft nauwelijks volledige wedstrijden gespeeld en ook nu kwam hij niet verder dan een korte maar doeltreffende invalbeurt.

Dalmau: ‘Ik hoop dat mijn lichaam me in de rest van dit seizoen niet meer in de steek laat en dat ik vaker van waarde kan zijn voor de ploeg zoals nu’. Dat was na afloop het berustende antwoord van de matchwinnaar die al vaker in dit seizoen op belangrijke momenten scoorde. Met een fitte Dalmau zou die statistiek er zeker volkomen anders uitgezien hebben.