Geen EK-medaille bridgers Tim Verbeek en Simon de Wijs

Bridge Redactie

Tim Verbeek uit Driebergen en Simon de Wijs uit Doorn zijn er niet in geslaagd een medaille te bemachtigen op het EK bridge voor landenteams. Met het open team bleven ze steken op de vijfde plaats. Dat was wel voldoende voor kwalificatie voor het WK (de Bermuda Bowl) volgend jaar. Ook de vrouwen en de senioren gaan naar het WK.

Het open team stond in het Belgische Oostende lange tijd in de top-3 en voerde zelfs enkele dagen de ranglijst aan. Maar Oranje speelde soms te wisselvallig om de podiumplaats vast te houden. Aan de andere kant was het ook een teken dat de concurrentie moordend was. Echt kleine landen zijn er ook in bridge nauwelijks en het EK wordt dan ook als meer slopend beschouwd dan het WK. Een plaats bij de eerste acht was de eerste prioriteit, dan zou Nederland zich plaatsen voor het WK. Dat lukte hoewel het sterpaar Sjoert Brink en Bas Drijver afwezig was en inmiddels ook niet meer deel uitmaakt van de kernploeg. De Wijs speelde met Bauke Muller, Tim Verbeek met Danny Molenaar en het derde paar van Nederland was Bob Drijver-Bat Nab. Noorwegen werd Europees kampioen.

De vrouwen begonnen slecht, zetten een knappe inhaalrace in en stuiterden vervolgens alle kanten op. Maar een sterke eindsprint bracht ze op plaats zes, voldoende voor een WK-ticket (Venice Cup). Daar gaan ook de senioren heen dankzij de zevende plaats.