Geen gouden kroon op Nederlandse hoofden

Beachvolleybal Redactie

In een uitverkocht stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht zijn de Braziliaanse vrouwen Agatha en Duda vanavond de winnaressen geworden van de finale King of the Court, waarin ze de Nederlandse duo’s Emi en Mexime van Driel (tweede) en Keizer/Meppelink (derde) voorbleven. Bij de mannen wonnen de outsiders Florian Breer en Marco Krattiger uit Zwitserland de kroon en de daarbij horende 12.500 dollar aan prijzengeld. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden op de zesde plaats.

In een zenuwslopende finale wisten zowel de zussen Van Driel als Keizer/Meppelink de laatste ronde te bereiken. Dat ging voor ieder een keer met de hakken over de sloot. De score van Madelein Meppelink toen de klok op nul stond in de eerste ronde was precies wat zij nodig hadden om de Amerikaanse Emily Day en April Ross naar de vijfde plek te verwijzen.
Een ronde later keken Emi en Mexime van Driel al snel tegen een flinke achterstand aan. De overige drie teams stonden al op 7 en 8 punten. Maar een inhaalslag in de laatste twee minuten zorgde ervoor dat zij de Zwitserse Heidrich en Vergé-Dépré naar huis stuurden.
In de finaleronde toonden de Braziliaanse Agatha en Duda de meest constante vorm. Zij bereikten binnen het verstrijken van de tijd de vijftien punten en grepen de eerste grote internationale titel in het beachvolleybal dit seizoen.

Zonder Nederlandse inbreng werd de finale van de mannen een heuse Zwitserse show van Marco Krattiger (26) en Florian Breer (21). Zij ontvingen bij de loting de koningskaart en startten aan de King’s side. Daarna bleken zij in iedere ronde de beste, wat betekende dat zij de koningen van 2020 in Utrecht zijn. De sterk serverende Florian Breer sloot af met een skyball toen bij het verstrijken van de tijd duidelijk was dat niemand meer in de buurt kwam.
Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigde het toernooi met de zesde plaats. Zij werden uitgeschakeld in de play-off na de halve finale. Jasper Bouter en Ruben Penninga vonden hun waterloo in de halve finales, Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven sloten King of the Court af met de twaalfde plaats.