Geen Grebbeberg in parcours van NK wielrennen in Ede

Wielrennen Redactie

Geen Grebberg en ook geen Amerongse Berg  deze zomer in het parcours van het NK wielrennen. Hoewel met Ede als start- en finishplaats een route over beide hellingen zeker tot de mogelijkheden behoorde, heeft de organisatie besloten ‘een andere kant’ op te gaan. De wegwedstrijd gaat richting Wageningen, de tijdrijders snellen over de Hoge Veluwe.

Burgemeester René Verhulst van Ede heeft zelf het parcours gereden en is enthousiast. ‘Er kan echt het verschil gemaakt worden,’ aldus de oud-wethouder van de gemeente Utrecht. Het NK wielrennen neemt drie dagen in beslag. Woensdag 26 juni is het de beurt aan de tijdrijders. De mannen moeten 41,2 kilometer afleggen en de beloften en vrouwen 32,2 km. Uniek is dat de mannen door het nationale park De Hoge Veluwe rijden.

De wegritten op zaterdag 29 en zondag 30 juni hebben een lokale omloop van 25,2 km. Na de start in Ede gaat het parcours via Bennekom voor de nodige hoogtemeters richting Wageningen en weer terug naar Ede voor de finish aan de Arnhemseweg.

Bij de elitemannen verdedigt Mathieu van der Poel de titel, bij de elitevrouwen heeft Chantal Blaak de rood-wit-blauwe trui in haar bezit.