Geen Mathieu van der Poel, wel Annemiek van Vleuten in Woerden

Veldrijden Redactie

Geen Mathieu van der Poel dinsdag in de Nacht van Woerden. Aanvankelijk zou de wereldkampioen op 22 oktober beginnen aan het crossseizoen, maar hij heeft besloten zijn openingswedstrijd uit te stellen. Wel duiken dinsdag coryfeeën uit de regio de modder in zoals Lars van der Haar en Puck Pieterse. Ook Annemiek van Vleuten, wereldkampioen op de weg, doet mee.

De Nacht van Woerden, officieel de Kiremko Nacht van Woerden, neemt al vele jaren een unieke plaats in op de crosskalender. Het is een cross bij kunstlicht, die een UCI-status heeft. De cross maakt echter geen deel uit van een regelmatigheidsklassement, waardoor zij voor veel internationale toppers niet in het programma past.

Het evenement is traditiegetrouw een dag voor de jaarlijkse ‘koeiemart’ in Woerden. Het publiek heeft gratis toegang en het is een uitgelezen mogelijkheid om toppers in spé van dichtbij te zien. Ook sommige wegrenners gaan in de winter het veld in om de conditie op peil te houden. Zoals Floortje Mackaij, geboren en getogen in Woerden en op de weg behorend tot de wereldtop. De wereldkampioen op de weg Annemiek van Vleuten rijdt ook in Woerden, gewoon omdat ze het leuk vindt. Verder is er een redelijk veld bij de vrouwen met Maud Kaptheijns, Yara Kastelein die sterk reed in de wereldbeker van Bern, Inge van der Heijden en de Belgische Ellen van Loy. Bij de mannelijke profs onder meer Woudenberger Lars van der Haar die al verschillende malen won in Woerden, Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

18.00 uur junioren (40 minuten)
18.02 nieuwelingen (30 minuten)
19:40 GP UCI vrouwen/juniorvrouwen (45 minuten)
19.41 nieuweling-meisjes (30 minuten)
20.40 GP UCI eliteprofs en beloften (60 minuten)
22.10 amateurs/sportklasse (40 minuten)