‘Geen moment bang om te vallen’

Wielrennen Veronique Rap

Trainen voor wedstrijden, in een groep leren fietsen, techniek verbeteren, trainen voor een tocht dwars door Amerika of beter leren sturen. Het is slechts een greep uit de doelen die gesteld zijn door de rensters die aanwezig zijn bij de aftrap van een nieuw seizoen vrouwenwielrennen in de regio. In totaal verzamelden 23 vrouwen en drie trainsters zich vorige week zaterdagochtend in Hotel Restaurant De Biltsche Hoek in De Bilt.

Het is een jaarlijkse traditie geworden, waarbij onder het genot van een kop koffie of thee de trainsters uitleg geven over de trainingen en de rensters de  doelen voor het nieuwe jaar met elkaar delen. Na de koffie is er een korte training van vijf kwartier. Tot en met  september gaan de vrouwen wekelijks op pad. Eerst op de zaterdagochtend en als de lente intreedt op woensdagavond.

Bij binnenkomst is het een drukte van jewelste: meer dan twintig vrouwen ontmoeten elkaar nadat het vrouwenwielrennen in de winter ruim vier maanden heeft stilgelegen. Een aantal vrouwen komt voor de eerste keer, anderen waren er vorig seizoen ook bij en een derde groep is terug van weggeweest. Eén van de nieuwkomers is Elianne Ardts. Ze is 25, woont in Zuilen en is celliste.

Ze kocht afgelopen september een racefiets en met een vriend maakte ze de eerste rondjes in de omgeving. Ze was meteen verkocht toen ze op de racefiets stapte. Als doel heeft ze ‘leren fietsen in een groep’. Voorafgaand aan de eerste training twijfelde ze of het wel verstandig was om in een groep te fietsen. Ze kan namelijk niet het risico nemen te vallen, aangezien haar handen zo belangrijk zijn voor haar werk. Na overleg met trainster Nelly Voogt besloot ze toch te komen.

Tijdens de koffie geven de trainsters een korte uitleg over …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

– U koopt de krant bij een verkooppunt bij u in de buurt
– U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
U bestelt dit artikel los