Geen plaats in groepsfase Europa League voor FC Utrecht

Kort nieuws Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

FC Utrecht is op weg naar de groepsfase van de Europa League gestruikeld over Zenit Sint Petersburg. De Russische grootmacht maakte donderdagavond 24 augustus een 1-0 achterstand goed door in eigen huis de terugwedstrijd met 2-0 te winnen.

FC Utrecht verliet het Europese toernooi overigens met opgeheven hoofd. Woensdagavond 16 augustus zette het in de heenwedstrijd nog stadion Galgenwaard in vuur en vlam met de 1-0 zege op de formatie van trainer Roberto Mancini. In eerdere voorrondewedstrijden rekende FC Utrecht al af met Valletta FC (Malta) en Lech Poznan (Polen).

Er moest in Sint Petersburg een verlenging aan te pas komen om de ploeg van trainer Erik ten Hag op de knieën te dwingen. De teleurstelling was bij Yassin Ayoub (foto) en zijn medespelers niet minder om.

Grote man bij de thuisclub was Kokorin die met treffers in de 9e en 105e minuut het lot van FC Utrecht bezegelde.

De nederlaag in Sint Petersburg was de eerste verliesbeurt van FC Utrecht in officiële wedstrijden in voetbalseizoen 2017/2018. Bij het duel met Zenit maakte de Fransman Jean-Christophe Bahebeck – gehuurd van Paris St Germain – zijn eerste speelminuten voor FC Utrecht.