Geen tweede medaille Femke Bol met estafetteteam

Atletiek Redactie

Een tweede medaille op de Olympische Spelen in Tokio zat er  zaterdag niet in voor Femke Bol. De 21-jarige atlete uit Amersfoort liep weliswaar in de finale van de 4x400 meter alsof ze er niet al ettelijke slopende races op had zitten, maar Nederland  kwam simpelweg tekort. Een zesde plaats was het maximaal haalbare en daar mocht het kwartet van TeamNL zeker tevreden mee zijn. De mannen zorgden op dit estafettenummer voor een stunt met zilver.

Lieke Klaver, Lisanne de Witte,  Laura de Witte die deze dag 26 jaar werd, en Femke Bol tekenden wel in de finale voor een Nederlands record. Het oranje kwartet liep 3.23,74 en dat was een paar tienden sneller dan de toptijd die in de serie gerealiseerd werd (3.24,01).

Het goud ging naar Amerika dat met de nummers een en twee van de horden Sydney McLaughluin en Dalilah Muhammad twee wereldtoppers in de gelederen had. Polen won zilver, Jamaica brons.

De Nederlandse meiden waren tevreden en terecht. ‘De estafette is al hectisch en de finale was nog drukker, nog hectischer, maar we hebben Nederland op de kaart gezet. We doen iets behoorlijks goed. Echt superfijn dat het nu kan,’ vertelde Bol voor de camera van de NOS. Haar teamgenote en vriendin Klaver: ‘Dit was toch een vet mooi toernooi voor Nederland’. Daar waren de andere drie, gezien de jolige reacties, het volledig mee eens.