Geen Utrechtse klimwinst op eigen bodem

Lead Redactie

Op zaterdagavond 24 november pakte Mark Brand uit Amsterdam zijn eerste NK Leadtitel bij de mannen. De Roosendaalse Lynn van der Meer pakte haar tweede titel op rij bij de vrouwen. De Utrechtse deelnemers behoorden tijdens dit nationale kampioenschap niet tot de top drie, het werd een spannende eindstrijd tussen oudgedienden en een steeds sterker wordende nieuwe generatie klimmers.

In klimhal Neoliet in Utrecht waren de finales spannend tot het eind. Bij de vrouwen wist Aniek Lith uit Voorschoten zo hoog te klimmen dat een tijd lang geen van de vrouwen haar voorbij wist te streven. Boulderkampioene Vera Zijlstra uit Oosterhout maakte het nog spannend door vier grepen hoger te klimmen dan de 22-jarige Lith. Maar daar kwam verandering in toen de 19-jarige Lynn van de Meer aan de start verscheen. Zelfverzekerd klom de Roosendaalse naar de top, wat haar de tweede nationale titel bij de senioren opleverde. Zijlstra pakte het zilver. De derde plaats ging naar de 15-jarige Sven van der Heijden uit Purmerend.

Bij de mannen wist boulderkampioen Don van Laere zich als elfde heer te plaatsen voor het NK, wat betekende dat hij de wedstrijd bij de mannen mocht aftrappen. De 16-jarige Mischa Radt uit Almere startte als 5e en domineerde even het NK, maar daar kwam verandering in toen de 20-jarige Nigel Armino uit Wehr in 05.30 min naar de top klom. Uiteindelijk werd Armino tweede, doordat de 20-jarige Mark Brand uit Amsterdam sneller wist te toppen. Met een tijd van 04.52 min pakte Brand zijn eerste NK Leadtitel.

Foto: Zout fotografie

Bekijk hier de uitslag.