KNKV logo

Geen verrassingen indeling nieuw seizoen zaalcompetitie korfbal

Korfbal Redactie

De indelingen voor de zaalcompetitie 2020-2021 zijn bekend gemaakt. Het Driebergse Dalto staat ook volgend seizoen met het standaardteam, maar ook met de reserve- en jeugdteams, in de hoogste regionen van de korfbalcompetities. Het eerste team promoveerde recentelijk en zal bij het begin van de nieuwe zaalcompetitie, de datum is nog niet bekend, starten in de korfbal league.

Deze league bestaat voor het zaalseizoen 2020-2021 uit elf teams, deze tijdelijke indeling duurt één seizoen. In de hoofdklasse korfbal komen geen clubs uit de provincie Utrecht uit. De reserveteams van Dalto en het Veenendaalse SKF spelen in de reserveafdeling van deze klasse.

In de overgangsklasse hanteren meerdere Utrechtse clubs zich. In poule B vinden we volgend seizoen SKF uit Veenendaal en DOS en Tweemaal Zes uit Maartensdijk terug, te midden van verschillende clubs uit de noord-oostzijde van de Veluwe. SDO uit Kamerik en OVVO uit Maarssen zullen uitkomen in overgangsklasse C, waar ze onder meer teams uit Amsterdam, Den Haag en Zoetermeer treffen.

In de eerste klasse spelen MIA uit Amersfoort en Antilopen uit Leusden in poule C en Synergo uit Utrecht en Victum uit Houten in poule D.

Viking (Wijk bij Duurstede) en Woudenberg komen uit in de tweede klasse C, Luno (Linschoten) en Fiducia (Vleuten) in 2E. Nova (De Bilt), Atlantis (Mijdrecht) en HKC (Utrecht) zullen in 2F hun wedstrijden spelen.

In de derde klasse vinden we RDZ (Zeist), KDC (Doorn), Koveni (Nieuwegein), Fortissimo (IJsselstein) en Hebbes (Utrecht).

In de vierde klasse tenslotte komen uit in poule C: De Eemvogels (Soest), Midlandia (Bunnik), Arena (Rhenen) en Thor (Harmelen).

 

Daltolympics

Topclub Dalto heeft tijdens deze sportloze periode een actie bedacht voor alle leden. Deze zogenaamde Daltolympics bestaat uit opdrachten die in kleine teams uitgevoerd worden, variërend van theezakje-gooien tot dominostenen leggen. Het doel van deze online competitie is de Dalto leden ‘bijeen te houden’, wat gebeurt door het op video vastleggen en delen van de prestaties. Op 23 mei wordt de eindceremonie live uitgezonden via het YouTube kanaal van de club.