Geerte Hoeke (29) beëindigt loopbaan na onzalig avontuur

Wielrennen Redactie

Geerte Hoeke heeft op minder prettige wijze afscheid moeten nemen van haar carrière als veldrijdster. De 29-jarige Maarnse tekende in de zomer van 2019 een contract bij Xalt Cycling. Het fundament van de nieuwe Belgische ploeg bleek echter gebouwd op drijfzand. Inmiddels hebben al haar ploeggenoten elders onderdak gevonden, behalve Hoeke, meldt Wielerflits. Volgens de website verdient Hoeke nu de kost als kwaliteitsmanager in een supermarkt.

Als laatbloeier drong de Maarnse de laatste jaren door tot de subtop van het professionele veldrijden. Ze bereikte de topvijftig van de wereldranglijst en mocht daardoor starten in wereldbekers. In zware crossen waarin het omhoog ging kwam ze goed uit de verf. Zo werd ze in het seizoen 2018 vijfde in de Koppenbergcross.

Hoeke wil tegen Wielerflits niet zoveel loslaten over haar breuk met Xalt Cycling. Wel dat ze nog geld te goed heeft. ‘Er loopt nog een rechtszaak. Het contractueel voorziene maandloon is nooit betaald. Ik heb geen euro ontvangen. Mijn spaarpotje is leeg.’