Geinoord neemt afscheid van aanvoerder

Voetbal Hans van Echtelt

Het was een middag vol nostalgie bij Geinoord waar aanvoerder Jan Maarten van Dijk afscheid nam van het eerste elftal. Hij deed dat afgelopen weekend temidden van tal van routiniers uit het verleden die bij de zaterdagclub uit Nieuwegein furore hebben gemaakt en die door hem waren uitgenodigd om zijn afscheid extra luister bij te zetten.

Zo stonden de broers Barry en Paul Roestenburg, Dennis Groenendijk, Melvin Klomp, Elvin Hardeveld, Evert van Dijk, Wesley Oosterman, Vincent Griffioen, en de keepers Niels Renes en Benjamin Velders binnen de lijnen.

Maar het draaide natuurlijk allemaal om Jan Maarten die volgens zijn trainers een ‘modelaanvoerder’ was in het seizoen dat zijn club de titel opeiste. Hij kreeg naast andere geschenken ook zijn ingelijste shirt met nummer twee aangeboden. Jammer was dat assistent Herman Schreurs al op vakantie in Spanje vertoefde en dus niet persoonlijk bij dit afscheid aanwezig kon zijn. ‘Maar ik heb heel harmonieus met Jan Maarten samengewerkt zoals we toch in het afgelopen seizoen voortreffelijk hebben gecommuniceerd met de hele selectie,’ zo meldt Schreurs vanuit zijn vakantieadres.

Komend seizoen is hij werkzaam als jeugd coördinator bij FC Breukelen, de club die niet tegen Geinoord zal spelen in de komende competitie. Ook DHSC behoort niet tot de opponenten van de Nieuwegeinse formatie die het wel zal opnemen tegen streekgenoten als Montfoort, Sportlust en SVL. Volgens de voorlopige indeling van de KNVB zijn ook GRC, WNC, Almkerk, GJS, Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland in dezelfde afdeling opgenomen.