Gelijkspel veelbesproken inhaalwedstrijd Kampong

Hockey Redactie

Gisterenavond speelde het eerste mannenteam van Utrechtse hockeyvereniging Kampong met 1-1 gelijk tegen hun concurrenten uit Tilburg. Kampong had tijdens deze replay van een wedstrijd in september het betere spel maar wist dat niet in winst om te zetten. Via de landelijke media liet coach Oltmans nadien weten: 'In de hele wedstrijd zijn ze twee keer in onze cirkel geweest. En daar komt één corner uit en één goal, omdat wij een gele kaart kregen. Het is totaal onnodig.'

De wedstrijd moest over gespeeld worden als resultaat van een onderzoek van de tuchtcommissie dat het bondsbestuur aanhangig had gemaakt. Kampong stelde namelijk  in september 2020 Jip Janssen op die volgens de toen geldende richtlijnen in quarantaine had moeten zitten. De Utrechtse formatie kreeg drie punten in mindering en moest de gewonnen wedstrijd tegen Tilburg opnieuw spelen. Ook kreeg Kampong een boete van 500 euro opgelegd vanwege de ‘gebrekkige en onvolledige communicatie’ na afloop van de wedstrijd.

De wedstrijd, waarbij strafschopspecialist Janssen niet opgesteld mocht worden, stond eerder nog om 20.30 op het programma, maar werd op verzoek van de KNHB naar voren gehaald vanwege de avondklok.