Genomineerden Sportprijs Utrecht 2018 bekend

Sportprijzen Redactie

Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar? Vandaag maakte SportUtrecht de nominaties bekend waarop tot en met 7 februari gestemd kan worden. Tijdens het jaarlijkse gala van de Sportprijs Utrecht op woensdag 13 februari worden de winnaars bekendgemaakt.

De gemeente Utrecht en SportUtrecht zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje. Niet alleen de sporters, verenigingen en coaches worden geëerd om hun inzet, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken. Het thema van de Sportprijs Utrecht 2018 is ‘Vier de sport samen’.

De genomineerden per categorie zijn:

CategorieGenomineerden
SportmanIlias Ennahachi (kickboksen)
David Harte (hockey)
Jesse Puts (zwemmen)
SportvrouwLisa Bunschoten (para-snowboarden)
Dagmar Genee (waterpolo)
Dafne Schippers (atletiek)
SporttalentChristopher Mamengi (voetbal)
Keet Oldenbeuving (skateboarden)
Bram Steenaart (shorttrack)
Justin van Tergouw (darten)
SportploegKampong Heren 1 (hockey)
UW & TC de Volharding (wielrennen)
SportcoachAlexander Cox (hockey)
Willemijn Niemeijer (turnen)
Jorick Straatman (voetbal)
SportverenigingMHC Fletiomare (hockey)
USV Hercules (voetbal)
USVV Odysseus ’91 (voetbal)
SportvrijwilligerSibren van den Berg, Emiel van Emmerik, Pam van de Bunt (HUP | atletiek)
Turan Bilgin (VVU Ardahanspor | voetbal)
Ruud Heijsman (Utrecht Dominators | American Football)

 

Stemmen

Vanaf 9 januari tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen. Via www.sportprijs-utrecht.nl/stemmen kan tot en met 7 februari één stem per categorie worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2018.

De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Niels Kerstholt (oud-shorttracker en Sportman Utrecht 2014 namens de topsport). Deze onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld en bovenstaande selectie bekend gemaakt.

Voor de zoektocht naar de mooiste Utrechtse sportfoto van 2018 is de laatste week ingegaan. Nog tot en met 13 januari kan iedereen zijn/haar mooiste foto’s (max 5) insturen via fotowedstrijd@sportutrecht.nl. Deze krijgen allemaal een plek in het Facebook Fotoalbum Utrechtse Sportfoto 2018. Uit alle inzendingen kiest een vakjury de beste foto’s en de publieksprijs is voor de foto met de meeste likes op Facebook. Tijdens de uitreiking op 13 februari zal ook de winnaar van de Utrechtse Sportfoto van 2018 bekendgemaakt worden.