Germaine de Randamie wil historie schijven

MMA Redactie Utrechtse Sportkrant

Germaine de Randamie is er klaar voor. Zaterdagavond zal zij het in New York opnemen tegen de Amerikaanse Holly Holm. Inzet: de wereldtitel in het MMA, Mixed Martial Arts, in de volksmond beter bekend als freefight. Al vindt de Utrechtse die term ongepast: ‘Het is geen freefight. Er zijn gewoon regels.’

De 32-jarige hoofdagente in opleiding is al jarenlang een begrip in de vechtsport. Sinds haar debuut in 2008 heeft ze

Foto’s: Michael Kooren / Utrechtse Sportkrant

diverse partijen gevochten en gewonnen. De Randamie deed ook nog aan voetbal, maar besloot zich toch volledig op de vechtsport te richten. En met succes. Maar liefst tien keer werd ze wereldkampioen kickboksen.

Het absolute hoogtepunt uit haar loopbaan zal zaterdagavond plaatsvinden. Volgens De Randamie zelf gaat er historie geschreven worden. Maar liefst 20.000 toeschouwers zullen aanwezig zijn. De meerderheid zal juichen voor de Amerikaanse favoriete Holly Holm.

Toch is De Randamie niet kansloos. Haar trainer Duane van Helvoirt: ‘Ze is veel beter dan ze zelf beseft. Ze heeft echt alles in huis om kampioen te worden. Ze is een heel goede atlete. Maar ook een heel leuk persoon. Als je ziet hoe ze buiten de kooi is en dan met mensen omgaat. Een wereld van verschil.’

De wedstrijd zal in Nederland live worden uitgezonden door Fox Sports.

 

Foto’s: Michael Kooren / Utrechtse Sportkrant

De exclusieve foto’s van één van de laatste trainingen van Germaine de Randamie in Nederland werden gemaakt door onze fotograaf Michael Kooren.

 

In de Utrechtse Sportkrant van deze week zijn meer foto’s te zien van deze laatste training.