Gio Lippens te gast bij Utrechts Wielercafé

Wielrennen Redactie

Op vrijdag 26 november organiseert Wielerplatform Utrecht weer het Utrechts Wielercafé waarbij het fietsen centraal staat. Op de avond, die gehouden wordt bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht, zal ook NOS-wielercommentator Gio Lippens is als gastspreker aanwezig zijn. Lippens schreef een boek over wielrennen in coronatijd (Sur place) en kan alles vertellen over de wereld van de koers.

Daarnaast presenteren Merijn Heijne en Esther de Lange tijdens het Wielercafé hun nieuwe boek ‘Omstreken, een ode aan het beste fietsland ter wereld’. Het boek laat in ruim 200 foto’s en 12 unieke routes zien hoe mooi je kunt fietsen in alle provincies van Nederland: van Groningen tot Zeeland, van Limburg tot Noord-Holland en alles daar tussenin.

Veronique Rap en Bauke Vermaas vertellen over de wielerpoëzie die ze schrijven en uitgeven. Ook het traditionele ‘technisch kwartiertje, met tips en tricks van gastheer, fietsenmaker Rinus Spoor’ staat weer op het programma.

Aanmelden kan via de website van Wielerplatform Utrecht.
De entree bedraagt 10 euro en 15 euro inclusief soep en brood. De eerste consumptie is gratis. Aanvang: 19:00 inloop, 20:00: start programma. Toegang alleen met coronapas. Het aantal plaatsen is beperkt.