Glenn Romney nieuwe coach BSC Quick mannen 1

Honkbal/Softbal Redactie

Op de club website meldt BSC dat Glenn Romney voor seizoen 2019 is aangesteld als de nieuwe coach van het eerste honkbal mannenteam Cityside Apartments Quick. Hij zal Marco Wels vervangen die na twee seizoenen recentelijk besloot te stoppen als hoofdcoach aan het Park Dorrestein in Amersfoort.

Onder zijn bewind promoveerde Quick in het eerste seizoen naar de hoofdklasse en in het afgelopen seizoen wist het team zich te handhaven in de hoogste klasse. Wels liet aan het AD weten: ‘We gaan in goed overleg uit elkaar. Quick is een hele mooie honk- en softbalclub’. De reisafstand brak hem uiteindelijk op, evenals een verschil in visie over de invulling van de toekomst.

 

Glenn Romney

Romney (42) is oud-speler van Jong Oranje en het Nederlands team (tussen 1997 en 2003) waarmee hij aan twee WK’s (1998 en 2003) meedeed. In 1995 en 1996 speelde hij al met Quick in de hoofdklasse. Romney (42) heeft een prachtige spelerscarrière achter de rug met als hoogtepunten zijn selectie voor

Romney kwam al vroeg in aanraking met honkbal: ‘Als zoon van een LA Dodgers-fan liep ik al als 3- jarige op de Utrechtse honkbalvelden. Hoewel ik als rechtshandige slagman begon, heb ik snel de overstap gemaakt naar mijn natuurlijke linkerkant en via WSB en ROBUR ´58 in Apeldoorn de selectie van Jong Oranje mogen halen. Tijdens mijn collegejaar in de Verenigde Staten in 1995 heb ik de overstap gemaakt naar Quick Amersfoort. Quick was mijn eerste hoofdklasseclub en ik heb er met enorm veel plezier gespeeld en kreeg alle ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen.’ Na Quick speelde Romney respectievelijk bij HCAW (van 1997 tot en met 2001) waar hij in 1998 Nederlands kampioen en in 2003 tot MVP van de hoofdklasse gekroond werd. Ook speelde Romney bij de Hoofddorp Pioniers (van 2002 tot en met 2009), UVV (2011) en opnieuw voor HCAW (2012) en AdoLakers (2014).

 (tekst loopt door onder foto)

Glenn Romney in het team van Quick in 1996 (2e van rechtsonder). Foto: Archief BSC Quick

 

Van speler naar coach

Romney: ‘Naarmate mijn actieve carrière als speler vorderde, kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn teamgenoten te helpen coachen. Eerst om mijn ervaring als outfielder en 1e honkman te delen, later ook nog mijn ervaring als werper. Ik heb mijn visie op het honkbal ontwikkeld en in 2016 ben ik begonnen met coaching bij Pirates 2 te Amsterdam.’

Romney is een echte liefhebber van het spel en gelooft sterk in het gegeven dat een goed team, dus niet individuele spelers, wedstrijden en dus ook een kampioenschap kan winnen. ‘Met een Old School mentaliteit en New School brutaliteit hoop ik goed honkbal te kunnen spelen met vele mooie en spannende wedstrijden. Op deze manier hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een nog stabieler, sterker en ambitieus Quick.’