Glibberen en glijden op Nedereindseberg

Veldrijden Redactie

De 8e rit van de veldcompetitie wielrennen op de Nedereindsberg was er zaterdag 25 november één van glibberen en glijden. Het door de weersomstandigheden in gekorte rondje kenden weliswaar een aantal uitvallers door blessures, maar was gevarieerd genoeg voor een spannende wedstrijd.

Van oktober tot januari organiseert Het Stadion op zaterdagmorgen een wekelijkse veldritcompetitie op de flanken van de Nedereindse Berg. Die flanken zijn snel of glibberig, afhankelijk van de grillige weergoden. Renners op een mountainbike en een crossfiets zijn allemaal welkom.

Op zo’n herfstige zaterdagochtend kun je in het warme paviljoen vanaf 10 uur inschrijven tegen contante betaling. Om 11 uur is de start voor de A-klasse, iets later voor de B-klasse en nog later voor de C-klasse. Na 40 tot 60 minuten wedstrijd neem je in het paviljoen een warme douche en een verkwikkend drankje.

 

Echte cross

Wellicht doordat er op 25 november ook een koers was in Oudewater stonden er slechts veertig renners aan de start, maar de strijd, die werd gekenmerkt door moeizaam draaien en keren, was er niet minder om. Het werd daardoor een echte cross op de grens van Utrecht en Nieuwegein. Er werd gereden in de A-klasse (tien renners aan de start), B-klasse (24) en C-klasse (onder wie twee vrouwen).

De 9e rit van de Veldcompetitie is op zaterdag 2 december o de Nedereindsberg. Start om 11.00 uur; inschrijven vanaf 10.00 uur. Iedereen is welkom ook, met een MTB/ATB fiets.

 

Uitslagen 25 november, A-klasse: 1. Hielke Fluitsma (Pijnenburg); 2. Thomas Parie (QLC); 3. Josh Speer (de Adelaar); 4. Jan de Heer  (Het Stadion); 5.  Roel de Vries (de Volharding); 6. Martijn Broekman (de Volharding); 7. Koen Timmermans (Het Stadion); 8. Dennis Versteeg (Het Stadion); 9. Martin van de Berg (Het Stadion).

Uitgevallen: Lodewijk Ritsma (sleutelbeen).

 

B-klasse: 1. Jacco de Bruin (Het Stadion); 2. Ernst Eeldert  (Het Stadion); 3. Thijs Beetsma (CS 030); 4. Chris McKenney (SRAM factory); 5. Jacco Schuurman (Ledig Erf); 6. Luuk Timmermans (RETO); 7. John  van de Hoef (CS 030); 8. Rumuald Poillot; 9. Marijn Teernstra (Het Stadion); 10. Robert Crommentuijn  (Ledig Erf).

Uitgevallen: Wouter Beetsma, Miquel Verhagen, Jos van Wezel en Pawel Luberadzki.

C-klasse: 1. Adriaan van Londen (WTC Maas en Waal); 2. Aniek Roodekerke (CS 030); 3. Johan Janszen  (Het Stadion); 4.  Henri Gerrits (Team Indalo); 5. Rogier Wierxc (Het Stadion); 6. Piet Hoever (de Volharding); 7. Susan van Domselaar (Het Stadion); 8. Arie den Brave (WTC Woerden); 9. Linus Broekman (Het Stadion, jeugd).

 

 

Contact veldrijden Het Stadion: Jan Haaksman,  jjehaaks@ziggo.nl