Goed resultaat IJCU Dragons tegen Zoetermeer 2: 6-3

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dragons heeft in de eerste divisie de eerste competitiezege van 2022 te pakken. De Utrechtse ijshockeyers wonnen vrijdagavond 4 februari bij de hervatting van het seizoen met 6-3 bij Zoetermeer 2. Onder meer Justin van Baarsen, door bondscoach Doug Mason opgenomen in de voorlopige selectie van de nationale ploeg, onderscheidde zich met een hattrick in de derde periode.

IJCU-coach Stefan Collard reisde met een uitgedunde selectie af naar Zuid-Holland; de lijst afwezigen was indrukwekkend. Dat Andrew Trapman, Kale Jewel, David Church, Jason Boereboom en Alexei Hamming om uiteenlopende redenen niet mee konden spelen, was al bekend. Maar daar kwamen ook nog eens Danny Gelder en Matej Kangyar (beiden positief getest op corona) bij.

Dat was echter, volgens Collard, geen excuus voor de matige wedstrijd die zijn team, over de gehele wedstrijd genomen, speelde. ‘We hebben een brede selectie en juist als er veel spelers afwezig zijn, gaan anderen vaker het ijs op en kunnen zich in de kijker spelen. Het was niet best en slechts bij vlagen heb ik ons zien spelen zoals ik dat graag wil zien. Toen we, na alle coronamaatregelen op 17 januari weer begonnen met trainen, miste ik aanvankelijk de instelling. Toen bekend werd dat de competitie ging starten, werd het met de beleving al een stuk beter. En daar heeft het vrijdagavond dan ook niet aan gelegen. ’ Ondanks de hattrick voor Justin van Baarsen  koos de eerste selectie van IJCU Dragons doelvrouw Elaine Wilkes als man of the match, een uitverkiezing die uitsluitend wordt gehouden na een gewonnen wedstrijd.

 

Thuis

Zaterdagavond 12 februari zijn de Dragons weer op het eigen ijs van De Vechtsebanen te bewonderen. Om 20.30 uur wacht een pittige kluif in de vorm van Nijmegen. Omdat het eerste team van het traditionele Gelderse ijshockeybolwerk de licentie niet rond kon krijgen voor dit seizoen, komt het net als IJCU met de hoofdmacht uit in de eerste divisie.

Veel ontlopen de teams elkaar niet getuige de overwinning in overtime die IJCU op 12 november 2021 in Nijmegen boekte. Na een 4-4 eindstand in de reguliere speeltijd sleepten de Dragons in de verlenging een extra punt uit het vuur (4-5). Nijmegen won overigens eveneens op vrijdag met 5-3 van Geleen 2. ‘Het lijkt tussen ons en Nijmegen te gaan’, schat Collard met enig voorbehoud in. ‘Hoewel de andere teams (Geleen en Den Bosch) ook nog wel eens een puntje van ons zouden kunnen afsnoepen.’

Nadat IJCU Dragons in de eerste seizoenshelft naast deelname aan de eredivisie greep, is het kampioenschap van de eerste divisie nu de doelstelling. In het belangrijke duel met Nijmegen is de lijst afwezigen in ieder geval danig geslonken. Alleen Gelder, Kangyar en Trapman zijn, voor zover het zich laat aanzien, afwezig.

Voor wie zaterdagavond naar IJCU Dragons – Nijmegen gaat: de seizoenkaarten van vorig seizoen zijn ook deze ijshockeyjaargang geldig, evenals het al gekochte ticket voor IJCU – Groningen. Deze wedstrijd werd echter op het laatste moment uitgesteld. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via Ticketpoint, maar voor een euro meer kunt u ook bij de kassa aan De Vechtsebanen terecht.

De coronamaatregelen zijn: testen op QR-code voor 18+ verplicht, evenals het dragen van een mondkapje als u in beweging bent. Eenmaal op uw plaats mag het mondkapje af. Verder worden toeschouwers geacht anderhalve meter afstand te houden.