Golfers teleurgesteld dat ze toch nog niet de banen op mogen

Golf Redactie

De protocollen waren gereed, de golfers waren er klaar voor om na akkoord van het RIVM en NOC*NSF voorzichtig weer te gaan beginnen. De uitgestrekte greens liggen immers klaar in het lentezonnetje en golf valt niet onder de georganiseerde sporten of teamsporten. De versoepelingen in de sportsector bleken gisterenavond echter vooralsnog alleen van toepassing op de topsport en brede jeugdsport tot en met 18 jaar. De jeugdige golfers mogen hun sport dus wel weer gaan beoefenen.

Via de NGF gaf directeur Jeroen Stevens een reactie: ‘Natuurlijk zijn we als NGF en de gehele golfsport teleurgesteld, we hebben met veel partijen hard gewerkt aan protocollen, die het naar ons inzicht mogelijk zouden moeten kunnen maken om voorzichtig weer te gaan golfen. Met daarbij alle richtlijnen van het RIVM in acht nemend. Helaas wordt de golfsport net als alle andere sporten alleen maar toegankelijk gemaakt voor sporters tot en met 18 jaar.’

De golfers vermoeden dat de oorzaak van de gelijkschakeling met andere sporten er mee te maken heeft dat ook zij hun sport op een toegewezen plaats spelen, dat wellicht onder de noemer ‘sportaccommodatie’ valt. De golfbond blijft zich inspannen om de sport, onder de strikte voorwaarden, verder open te krijgen.

In de komende dagen zal blijken hoe golfclubs hun banen open gaan stellen aan de golfjeugd.