Goud voor Meeuwsen en Brouwer

Beachvolleybal Redactie

In het hol van de leeuw hebben Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen het viersterrentoernooi in Ostrava gewonnen van de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner. Ze maakten in de finale een 1-0 achterstand goed en in de derde set kwamen ze terug van 10-6 achter. Het is voor het eerst sinds mei 2018 dat het duo een toernooi van de World Tour Beachvolleybal wint. Tot nu toe behaalden ze de zeventiende en negende plaats. 'Geweldig gevoel, vertelt Meeuwsen. 'Het was een pittig toernooi, echt hard voor gewerkt'.

In de finale werden ze vandaag in de eerste set direct geconfronteerd met een sterk blokkerende David Schweiner. De twee meter lange blokkeerder had grip op de aanvallen van de Nederlanders en pakte al snel drie killblocks. Ze konden een 8-4 voorsprong nemen. Maar die verdween als sneeuw voor de zon toen de Tsjechen onder servicedruk van Robert Meeuwsen fouten maakten. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland namen een 9-8 voorsprong.

Na de technische time-out bij 11-10 voor de Tsjechen, die na een vierde en tweede plaats in hun thuistoernooi graag de overwinning wilden claimen, lukte het Brouwer / Meeuwsen niet dezelfde lijn door te trekken. Uiteindelijk wonnen Perusic en Schweiner de eerste set met 21-13, nadat Schweiner heerste aan het net.

In de tweede set openden de Nederlanders sterker, met een ace kwamen ze op 2-0. Ze behielden het initiatief in deze set en bij 20-17 stonden er drie setpoints. De eerste twee werden weggespeeld door het thuisland, maar op het derde (na een time-out van Brouwer / Meeuwsen) was het Alexander Brouwer die met een shotje naar de lijn de stand gelijktrok.

De beslissende set begon met een ace voor Brouwer, maar daarna waren het de Tsjechen die het beste spel hadden. Ze namen, net als in de eerste set, een 8-4 voorsprong. Het lukte Brouwer en Meeuwsen niet direct op die weg te spelen, maar bij een 10-6 achterstand maakten ze wel vijf punten op rij.

De Nederlanders pakten in een stadion vol Tsjechen die voor hun helden juichten via een harde aanval van Brouwer en een killblock van Meeuwsen de 13-11 voorsprong. De Tsjechen kwamen nog een keer langszij, maar konden niet verhoeden dat Brouwer zichzelf en zijn partner op matchpoint zette. Uiteindelijk sloeg David Schweiner zijn aanval uit en was de wedstrijd ten einde.

https://twitter.com/nlbeachvolley/status/1401583056541126664