Gouden bal voor Brouwer/Meeuwsen

Beachvolleybal Redactie

Vandaag wonnen Alexander Brouwer en beachvolleybal partner uit Nieuwegein Robert Meeuwsen hun eerste wedstrijd van de King van vorig jaar, Marco Krattiger, met overtuiging. Op het Jaarbeursplein wisten zij in het stadion de gouden bal te veroveren. Deze geeft hen in de volgende ronde het recht een rally over te spelen op elk gewenst moment. Madelein Meppelink uit Rhenen werd met Sanne Keizer vierde in hun groep wat ze recht gaf op het spelen van de play-off. Meppelink meldde zich echter af voor deze wedstrijd.

Zij liet weten dat een beknelde zenuw in haar linkervoet voor te veel pijn en ongemak zorgt en dat zij vervangen zou worden door Mexime van Driel. Samen met Sanne Keizer wist deze een van de laatste drie tickets voor de volgende fase te bemachtigen.

King of the Court is een nieuwe beachvolleybalvariant dat sinds 2017 bestaat. Het beachvolleybalveld wordt verdeeld in een winnaarskant en een uitdagerskant. Alleen aan de winnaarskant kunnen punten worden gescoord. Het spel kent veel verschillen met regulier beachvolleybal. Zo zijn vijf teams tegelijkertijd actief in plaats van twee, wordt er op tijd gespeeld en betreft het een eliminatierace.

 

Kwartfinales

Morgen worden de kwartfinales gespeeld. De overgebleven dertig teams spelen in zes groepen van vijf voor een plekje in de halve finales. De top-3 per groep gaat in iede geval door, de nummers 4 spelen een knock-out voor de laatste plaats.

De wedstrijden starten om 14.30 uur en zijn weer te zien op Ziggo kanaal 13, op 14, Ziggo Sport Docu en met YouTube-kanaal van King of the Court.