Gouden tijdrit Ellen van Dijk

Wielrennen Redactie

Ellen van Dijk is voor de derde keer Europees kampioen tijdrijden geworden. De Woerdense versloeg in het Schotse Glasgow landgenote Anna van der Breggen (zilver) met miniem verschil. De Duitse Trixi Worrack pakte op ruime achterstand het brons. Van Dijk volbracht de afstand van 32,3 kilometer in 41.39,70 minuten.

De diesel van Team Sunweb was daarmee twee seconden sneller dan haar concurrente van Boels-Dolmans. Van der Breggen was nog wel de snelste bij het eerste tussenpunt, maar bij het tweede meetpunt had Van Dijk de beste doorkomsttijd. Daarna domineerden de twee Nederlandse rensters de race tegen de klok. ‘Ik ben zeer blij tegenstanders van dit niveau te verslaan,’ aldus de Woerdense die zich nu gaat richten op het WK eind september in Oostenrijk.

Bij de mannen finishte Dylan van Baarle uit Veenendaal als tiende. Jos van Emden, lid van de Volharding, werd teleurstellend achtste, ruim achter de Belg Victor Campenaerts die zijn Europese titel prolongeerde. Overigens deden veel toppers niet mee bij de mannen.