Grootse plannen aan de Loevenhoutsedijk

Korfbal Danny van der Linden

De leden van Synergo zijn dinsdagavond akkoord gegaan met de plannen van het bestuur van de korfbalclub voor  uitbreiding van het sportcomplex aan de Loevenhoutsedijk in Utrecht.

Het besluit waaraan een bestuurlijke voorbereiding van twee jaar vooraf ging, brengt Synergo een stap dichter bij de mogelijkheid om in de toekomst te blijven groeien.

Oudere sportliefhebbers kunnen zich de hoogtijdagen van korfbalvereniging Samos ongetwijfeld herinneren. In de jaren zeventig en tachtig had de vereniging ruim driehonderd leden en kwam het enkele jaren uit op het hoogste niveau. De vereniging bracht zelfs internationals voort.

Daarna werd het minder. In 1996 volgde een fusie met DVS. Hierdoor ontstond Synergo. Net als in veel andere steden had de club het moeilijk. Veel gezinnen met kinderen gingen buiten de stad wonen en het ledenaantal zakte naar ver onder de tweehonderd. Doordat er in de nabijgelegen wijken als Tuindorp, Tuinwijk en Voordorp veel jonge gezinnen kwamen wonen, bleef de club in leven. Nu, twintig jaar later, is Synergo kerngezond en heeft de vereniging meer dan driehonderd leden. En de ambities zijn groot aan de Loevenhoutsedijk.

‘Op dit moment hebben we een kantine en een kunstgrasveld’, licht voorzitter Anne de Roos toe. ‘De zaalwedstrijden spelen we in sporthal De Dreef in Overvecht.’ In gesprekken met de gemeente Utrecht maakte voorzitter De Roos duidelijk dat het belang van Synergo in de wijk groot is. ‘De club speelt echt een verbindende rol in de wijk. We zijn actief op scholen, buurthuizen en participeren in een project waarbij delinquenten worden voorbereid op een terugkeer in de maatschappij. Jongeren uit de wijken krijgen de mogelijkheid om via een trainerschap hun competenties te versterken voor een betere toekomst.’

Hoofdtrainer Marc Verhoeven ruilde acht jaar geleden Fiducia uit Vleuten in voor Synergo. In Utrecht trof hij een bloeiende vereniging die …

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

–          U kiest voor een abonnement op de papieren krant
–          U kiest voor de digitale krant
–          U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.