Grote evenementen en klein sportgeluk

Varia Redactie

Sporters uit stad en provincie Utrecht denken met wisselende gevoelens terug aan 2019. Ze trainden, gaven hun uiterste en wonnen goud, zilver, brons of niets. Nieuwe initiatieven werden geboren en talent stond op om gevestigde namen af te wisselen. Geen grote Utrechtse toernooien in de zomer van 2019, maar er gebeurde genoeg: de roeiers van Triton wisten, eindelijk, na 52 jaar de studenten Varsity te winnen, Skatekeet won Europees goud (lees verder)...

Diede de Groot wist de ene overwinning van grote tennistoernooien aan de andere te rijgen, het Utrechts Sportakkoord werd ondertekend, er was brons voor de shorttrackers van RTC Midden bij het EYOF, Handbal Houten won de eredivisie, Jacomina Eijkelboom triomfeerde in een monstertocht waarin ze rende van Londen naar Dover, het kanaal naar Calais over zwom en vanuit daar naar Parijs fietste, de Nederlandse ijshockeyvrouwen wonnen de wereldtitel en promoveerden naar een hogere divisie en Annemiek van Vleuten reed een legendarische solo van 100 kilometer waarna ze de wereldtitel op de weg won. Zo maar wat hoogtepunten uit 2019 waarin sporters uit de provincie Utrecht een centrale plek innamen.

 

Jarig

We zagen ook heel wat jubilea voorbijkomen: MSV, Elinkwijk en VEP Woerden vierden het honderdjarig bestaan, Rijnhuyse en Benschop werden 50, De Doorslag bestond 15 jaar en de Renswoude Horse Trials en het Openwaterzwemmen Vianen organiseerden hun evenement voor de tiende keer.

Schippers liep een liesblessure op en moest afhaken, de lopers van de Utrecht marathon werden massaal de verkeerde kant op gestuurd met een grote chaos tot gevolg, de broodnodige meters roeiwater van het Merwedekanaal werden nagenoeg afgesloten voor de roeiers en de wachtlijsten liepen maar op bij tal van verenigingen in de regio Utrechts. Ook dat was het sportnieuws.

We hadden veel talent in de krant. Gedurende het jaar volgden we bijvoorbeeld karateka Floris Sujecki, zwemster Lotte Hosper, badmintonster Nadia Choukri, skiër Jayden Zingel, kickbokster Nawal el Amouri, shorttracker Bram Steenaart en atlete Femke Bol, om er maar een paar te noemen. Met wisselende mate van succes hebben zij zich vastgebeten in hun sportcarrière en deze zullen ze voortzetten in het nieuwe jaar waarin we ze blijven volgen.

Maandelijks blikten we vooruit op een voetbalderby, we schreven verhalen over de spreekwoordelijke burenruzies in alle hoeken van de provincie, bijvoorbeeld Breukelen-CSW, Driebergen-Austerlitz, OSM-Maarssen, Renswoude-Valleivogels en Lopik-IJFC.

Alle artikelen zijn terug te lezen op onze website.

 

2020

In 2020 zullen we sportnieuws blijven brengen waarbij we dagelijks keuzes maken uit het bijna oneindig gevarieerde sportaanbod in de regio Utrecht. Ook in het nieuwe jaar schrijven wij kwaliteitsverhalen over sportnieuws, bekende en onbekende sporten, over verenigingen, vrijwilligers en sportbeleid. We blijven tips altijd graag ontvangen via redactie@utrechtsesportkrant.nl.

De Utrechtse Sportkrant is momenteel bij circa 700 distributiepunten in de provincie te krijgen en dat worden er in 2020 nog meer, er is dus altijd een krant bij u in de buurt op te halen of in te zien.

In de eerste krant van het nieuwe jaar gaan we vooruit blikken op het Olympische jaar en maken we samen met onze partner SportUtrecht een bijlage over de Sportprijs Utrecht: het jaarlijkse gala waarin alle kampioenen worden geëerd en sporters met een bijzondere prestatie worden benoemd tot sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar. Maar dat is later, nu eerst een einde aan 2019 maken. Wij wensen iedereen alle goeds voor de jaarwisseling.

Op naar een sportief 2020!