Gunstig loopweer voor Utrecht marathon voorspeld

Atletiek Redactie

De atleten die morgen aan de start van de Utrecht marathon zullen verschijnen hoeven dit niet in de 'arctische' omstandigheden van 2018 te doen. Met een gevoelstemperatuur van min 7, min 8 door een snijdend koude oostenwind was het een barre tocht te noemen. Morgen hoeven de deelnemers, wat het weer betreft, niet af te zien. De weersvoorspelling is perioden met zon met vorming van stapelwolken en het zou vrijwel droog blijven. In de middag wordt het maximaal 13 graden.

De Utrecht Science Park Marathon, of zoals het dit jaar heet, de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park, zal dit jaar voor de 38ste maal gehouden worden.

Afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs highlights van de stad. Voorgaande edities bestond het parcours van de Utrecht Marathon uit twee ronden. Dit jaar zal het parcours uit een volle ronde bestaan die de verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht aan elkaar zullen verbinden. Het Utrecht Science Park is voor alle afstanden de start- en finish plaats. De parcoursen kenmerken zich door vlakke verharde wegen en zijn volledige verkeersvrij. Volgens de organisatie kunnen de deelnemers genieten van de parken, de authentieke singels en de Utrechtse binnenstad.

Bekijk hier meer foto’s van de 2018 editie.

 

Parcoursen 2019

Beeld: Utrecht marathon
UTRECHT MARATHON
42,195 km

De hoofdafstand tijdens de Utrecht Marathon is de 42,195 km. Voor het eerst zal de Utrecht Marathon uit één ronde bestaan. De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn, het lopen langs de Munt en door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loop belevenis. De vele toeschouwers en de sfeervolle muziek langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een unieke loopervaring die je meegemaakt moet hebben.

 

Beeld: Utrecht marathon
HALVE MARATHON
21,1 km

De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand van de Utrecht Marathon. Vanaf het Utrecht Science Park loopt het parcours onder andere door de prachtige Utrechtse binnenstad, de singels en parken van de verschillende stadsdelen om vervolgens weer terug te keren in het sfeervolle Utrecht Science Park. Onderweg staat er volop publiek om de deelnemers aan te moedigen. Het parcours van de Utrecht Science Park Halve Marathon is tevens het parcours van Business Run.

 

Beeld: Utrecht marathon
1/4 UTRECHT MARATHON
10,55 KM

Het stadse parcours van de 1/4 Utrecht Marathon start in het Utrecht Science Park. Na de start voert de route richting de singels, door het centrum en keert weer terug via het Wilhelminapark naar de bruisende finish in het Utrecht Science Park. Het parcours van de 1/4 Utrecht Marathon is tevens het parcours van Business Run.

 

Beeld: Utrecht marathon
KWF MINI MARATHON
1,5 km

De KWF Mini Marathon is een uitdagend parcours van 1,5 km. De start is op de Utrechtse Budapestlaan waarna de jonge sportievelingen om de Botanische Tuinen naar de finish op de Leuvenlaan lopen, waarbij ze door vele enthousiaste toeschouwers worden toegejuicht.