GVVV stunt met bekerzege op FC Dordrecht: 1-0

Voetbal Roberto Cancian

Op eigen veld heeft het Veenendaalse GVVV, uitkomend in de Tweede Divisie, dinsdagavond 19 september voor een stunt gezorgd door de semi-profs van FC Dordrecht uit het KNVB-bekertoernooi te kegelen. Op het eigen Sportpark Panhuis won de formatie van trainer Niek Oosterlee met 1-0 van de Eerste Divisionist en dat was meer dan verdiend. GVVV plaatst zich zodoende voor de tweede ronde, ofwel de laatste 32. Donderdagavond vindt de loting plaats.

Soufiane Laghmouchi werd met zijn treffer in de 67e minuut de matchwinner namens de Veenendalers. De aanvaller profiteerde van geklungel van FC Dordrecht-doelman Nick Wolters die een terugspeelbal volledig verkeer beoordeelde. Laghmouci wipte de bal over de keeper heen om van ruim twintig meter de bal in het doel te volleren.

Op de overwinning viel niets af te dingen aangezien GVVV de hele wedstrijd domineerde en controleerde. Het enige dat trainer Niek Oosterlee zijn ploeg na afloop kon verwijten, was dat er niet meer doelpunten werden gescoord door de ‘blauwen’. ‘Wij hebben niets weggegeven. Uiteraard hebben wij FC Dordrecht goed geanalyseerd. Door compact te spelen, hebben wij de bewegende mensen die ze voorin hebben, goed geneutraliseerd. Eigenlijk hadden wij de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien, want als we hier met 3-0 winnen dan was helemaal niet gek geweest.’

Met dit resultaat was Oosterlee uiteraard ook content. ‘Dit zijn de krenten in de pap. Als trainer van Rijnsburgse Boys heb ik ook mooie en verrassende bekerwedstrijden mee gemaakt maar GVVV heeft daar natuurlijk ook wat mee.’

GVVV zette zich in het seizoen 2011/2012 op de Nederlandse voetbalkaart door destijds in het bekertoernooi onder andere Excelsior uit te schakelen (3-0 winst in Rotterdam) en vervolgens Sparta – eveneens uit de havenstad – in eigen huis beentje te lichten (1-1, winst na strafschoppen). Uiteindelijk stopte AZ in Alkmaar de zegereeks door in de kwartfinale moeizaam met 2-1 te winnen.

In deze jaargang gloort er dus nieuwe hoop voor de Veenendalers. Dat voelde verdediger Taoufik Adnane ook. ‘Over de hele wedstrijd gezien is dit een dik verdiende winst. Met alle respect voor FC Dordrecht, maar het leek wel of wij de profclub waren en zij de amateurs. Wij schrokken van de ruimte die we kregen. Na onze 1-0, we hadden eigenlijk in de eerste helft al op voorsprong moeten komen, had ik gedacht dat zij wel met een slotoffensief zouden komen.’

Dat was echter niet het geval. Dat Gustavo Hamer met twee gele kaarten in de 80e minuut voortijdig naar de kleedkamer mocht vertrekken, deed de eventuele aspiraties die FC Dordrecht nog had, voorgoed verdwijnen. GVVV speelde het duel professioneel uit.

 

GVVV: Jansen; Hofman (4. Van der Voort), Den Hartog, Janssen, Adnane; Terschegget, De Jong, Mulder; Van Eck (90. Brouwer), De Graaf, Laghmouci (74. Ajiach),

 

 

De Veenendaalse voetbalvereniging GVVV is opgericht op 15 november 1947. De club telt circa 1.050 leden.

In het seizoen 2017-2018 zijn er zeven seniorenelftallen actief, spelen er twee teams in de 35+ competitie en is er één vrouwenelftal. Tevens komen 36 jeugdteams (in de leeftijdscategorieën JO19-, JO17-, JO15-, JO13-, JO12-, JO11, JO10 , JO9, en JO8 uit in competitieverband. Daarnaast zijn er zes meisjesteams die in alle leeftijdscategorieën meedoen aan de competitie. Ook is er een team met mini’s actief,.

Het eerste elftal van de vereniging speelt dit jaar voor het tweede seizoen in de Tweede Divisie, die vorig seizoen van start is gegaan. Daarvoor speelde het eerste elftal van GVVV vijf seizoenen in de Topklasse en 35 jaargangen in de 1e c.q. Hoofdklasse die beide toen het hoogste zaterdagamateurniveau van Nederland waren.