Halve finale is eindstation voor Utrechtse jeugdbridgers op WK

Bridge Redactie

Een bronzen medaille was de opbrengst van de jeugdbridgers uit de regio Utrecht op het WK in China. Alleen Ricardo Westerbeek bereikte met het Nederlandse juniorenteam (tot 26 jaar) het podium. Maar ook de meisjes en de aspiranten presteerden goed door de voorronden van het zware toernooi te overleven en pas in de knock out-fase te sneuvelen.

De aanduiding meisjes is wat misleidend want vrouwen van 25 jaar mogen nog steeds meedoen in deze categorie. In China kwamen dan ook bij zowel de junioren als de meiden (girls) bridgers in actie die in hun land tot de top behoren en zelfs al zijn doorgedrongen tot het ‘echte’ nationale team. De junioren werden in de halve finale een halt toegeroepen door Zweden, de latere Europees kampioen met de ondanks hun jonge leeftijd al gelouterde broers Rimstedt in de gelederen.

Nederland, met Ricardo Westerbeek uit Utrecht, won de strijd om het brons van Polen. Dat de toekomst van Zweden er aan de bridgetafel florissant uitziet werd nog eens benadrukt door de aspiranten die eveneens wereldkampioen werden. Nederland, met Ronald en Sander Goor uit Houten, werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere kampioen. Toch heeft dit team zeker perspectief, de Goor-brothers bijvoorbeeld zijn  pas 16 en 14 jaar en kunnen dus nog jaren mee in deze categorie (tot en met 20).

Het meisjesteam, met Janneke Wackwitz en Esther Visser uit Utrecht en Malene Holm Christensen uit IJsselstein, werd in de halve finale uitgeschakeld door Polen dat in de finale klop kreeg van China. De girls verloren de strijd om het brons van Frankrijk.