Handbal Houten bouwt verder aan selectie volgend seizoen

Handbal Redactie

Lars van Driel maakt de overstap van het A mannenteam van HV Kras Volendam naar de selectie van The Dome/Handbal Houten. De negentienjarige is met zijn lengte van 1.93 en zijn goede schot een gevaarlijke schutter vanaf de opbouwpositie. De club die na het plots beëindigde handbalseizoen 2019/2020 besloot vrijwillig vanuit de BeNe League naar de Eredivisie te degraderen zag daarmee meerdere spelers vertrekken en bouwt aan een nieuwe jonge ploeg.

De rechtshandige van Driel uit Volendam heeft er erg veel zin in om bij Houten aan de slag te gaan: ‘Het verhaal van Houten – om met een jonge groep jongens een team te vormen dat op termijn bovenin in de Eredivisie mee kan draaien – spreekt mij erg aan. Daarnaast verwacht ik heel veel te kunnen leren bij Handbal Houten en mezelf zo kan ontwikkelen dat ik een vaste kracht van het eerste team kan worden. Ik heb er in ieder geval superveel zin in!’

Trainer/coach Freek Gielen is erg blij met de aanwinst: ‘Ik heb Lars vaker zien spelen en zie hem als een talent met veel potentie. Aan mij de uitdaging om dat er uit te halen. Ook krachttrainer Michael Groen zal een belangrijke schakel in zijn ontwikkeling worden. Gezamenlijk zullen we hem laten groeien. Wat ik mooi vind om te zien is de drive van Lars om beter te worden. Fijn dat hij er op vertrouwt dat dit bij Handbal Houten gaat lukken.