HandbalNL League van start zonder Utrechts team

Handbal Redactie

Doordat de start van de BENE-League is uitgesteld naar het weekend van 10/11 oktober gaan de Nederlandse ploegen die actief zijn in de BENE-League van start met de HandbalNL League. In het weekend van 5 september wordt de eerste speelronde van de HandbalNL League afgewerkt en daarmee start de strijd om het landskampioenschap. Handbal Houten maakt geen deel uit van de League aangezien het in april van dit jaar besloot de licentie voor de Bene-League terug te geven.

In de HandbalNL League worden zeven speelrondes gespeeld tussen 5/6 september en 10/11 oktober. De league wordt na het BENE-Leagueseizoen uitgespeeld en zal de landskampioen bepalen. De vijf Nederlandse verenigingen die deelnemen zijn: JD Techniek/Hurry Up, KEMBIT-LIONS, KRAS/Volendam, Green Park/Handbal Aalsmeer en Herpertz/ Bevo HC. In de eerste ronde van de HandbalNL League ontvangt Hurry-Up Volendam en speelt Aalsmeer thuis tegen de Lions.

Handbal Houten zal volgend seizoen in de eredivisie starten, ze spelen op 12 september om 21.00 uur hun eerste wedstrijd op het tweede niveau van Nederland tegen KRAS/Volendam 2. De vrouwen van Fortissimo uit Cothen promoveerden in maart van dit jaar naar de eredivisie en spelen hun eerste wedstrijd ook op 12 september, om 20.00 uur tegen JuRo Unirek/VZV uit ’t Veld in de Kop van Noord-Holland.

Alle wedstrijden in de HandbalNL League zijn live te bekijken via www.handbalnl.tv