Hans van Echtelt Cup: uit liefde voor de Kromme Rijnstreek

Voetbal Redactie

De regionale voetballiefhebbers, de romantici zo u wilt, kunnen dit seizoen hun hart ophalen. Kijk naar de indeling van de vierde klasse I West 1 zaterdag. Liefst acht streekgenoten uit het Kromme Rijngebied treffen elkaar in de voetbaljaargang 2021-2022: ’t Goy (Houten), Aurora (Werkhoven), Schalkwijk, Bunnik ‘73, SVF (Cothen), HDS (Leersum), Odijk en DEV (Doorn). Een unicum? ‘Niet-Kromme Rijnclubs’ in deze afdeling zijn: DVSA (Amerongen), Candia ’66 (Rhenen), SVP Veenendaal), VVA (Achterberg), Oranje Wit (Elst) en Musketiers (Elst).

Vrijwel allemaal ploegen die elkaar door en door kennen en waartussen een vriendschappelijke relatie bestaat.

Opmerkelijk gegeven is dat de vele derby’s die dit seizoen in de Kromme Rijnstreek gespeeld zullen worden, alle op zaterdag plaatsvinden. Dat was in het verleden bijna niet denkbaar. Toen was voor verreweg de meeste clubs de zondag de onbetwiste voetbaldag.

 

Van Echtelt

Het wordt een seizoen dat deze krant niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Het wordt een seizoen dat ook onze vermaarde sportjournalist Hans van Echtelt niet voorbij kan laten gaan. Hans verdiende zijn sporen bij de dagbladen Het Centrum en het zelfstandige Utrechts Nieuwsblad en in de jaren zestig al bij het huis-aan-huisblad Het Trefpunt. En nu schrijft hij  voor de Utrechtse Sportkrant.

Hans (78) is dus zeer verwant met het Kromme Rijngebied en heeft altijd een zwak gehad voor het regionale amateurvoetbal. Als speler was hij een pijlsnelle aanvaller en speelde met veel plezier bij SVF, SVL (Langbroek) en deed ook mee aan het jaarlijkse KPJ-toernooi waarop alle streekverenigingen van de partij waren. Hans woonde in Cothen, Utrecht, Nieuwegein en nu in Schalkwijk. Met meer dan gewone interesse volgt hij voor ons komend seizoen de ontwikkelingen in de vierde klasse I zaterdag.

Op onze website zal Van Echtelt telkens aan het begin van de week verslag doen van zijn belevenissen op en rond de velden bij de clubs uit de Kromme Rijnstreek die in een derby tegen elkaar uitkomen. Bijna elke week staat er namelijk wel een dergelijke ontmoeting op het programma.

 

Cup

De Utrechtse Sportkrant houdt vervolgens wekelijks bij wat de ranglijst van de derby’s (dus niet de reguliere stand in de competitie) is na elke speelronde. Het wordt een competitie in een competitie dus. Tevens krijgt u van ons het programma voor de komende week in de vierde klasse I zaterdag. In onze papieren krant, die 5-wekelijks verschijnt, halen we nog eens de krenten uit de pap.

De winnaar, op basis van de onderlinge ontmoetingen van de clubs uit de Kromme Rijnstreek, ontvangt van de Utrechtse Sportkrant de Hans van Echtelt Cup, uiteraard uit handen van éminence grise van de Utrechtse sportjournalistiek. Hans heeft zich bereid verklaard, op initiatief van de Utrechtse Sportkrant, zijn naam aan deze Cup te verbinden.

Dat het maar een mooi seizoen mag worden.