Hanse en Knuisselbrink winnen Veenendaalse triatlon

Triathlon Redactie

Izak Hanse uit Arnhem en Drieske Knuisselbrink uit Malden hebben de 39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal over de olympische afstand in Veenendaal gewonnen. Hanse won zijn serie in 1.49,45. Met die tijd bleef hij Bryan van Rutten uit Breda bijna twee minuten voor: 1.51,35. Drieske Knuisselbrink won in 2.08,10. Zij versloeg Annelotte van Dieren uit Bonn (tweede in 2.11,18) en Christina Draijer uit Veenendaal (derde in 2.12,02).

De derde plek bij de mannen was voor titelverdediger Dirk Wijnalda uit Bunnik: 1.55,25. Beste Veenendaler was Ramon Hogemans, met 2.07,03.

De Veenendaalse triatlon werd voor de 39e keer georganiseerd. Het is nu één van de oudste triatlonwedstrijden in Nederland. Op het programma stonden, behalve de Olympische afstand ook series over een kwart en een achtste triatlon. Ralf Nieuwenhuizen uit Rotterdam zette de kwart triatlon bij de mannen op zijn naam, terwijl Samantha de Bruin uit Veenendaal de snelste bij de vrouwen was.

De triatlon in Veenendaal werd weer op het vertrouwde parcours afgewerkt, met het zwemonderdeel in de Veense surfvijver. De atleten konden kiezen uit twee startprocedures: de massastart en de individuele (rolling) start. Het aantal atleten dat koos voor de massastart was ongeveer even groot als het aantal dat voor de rolling start koos.

De landelijke top was niet in Veenendaal aanwezig. De meeste topatleten komen een dag later in actie tijdens teamcompetitiewedstrijden in Klazienaveen.